Divat,  Hétköznapok

Hogyan segíthet egy life coach az álmaink elérésében?

Oprah, Leonardo DiCaprio, Serena Williams – ők mind-mind olyan hírességek, akik a siker elérése érdekében egy life coach segítségét vették igénybe. Ez is jelzi tehát, hogy semmi szégyellnivaló nincsen abban, ha egy profi szakemberhez fordulunk, hogy együtt találjunk megoldást azokra a problémákra, amelyek visszatartanak minket.

Ha elveszettnek érezzük magunkat

A life coaching rendkívül hatékony lehet abban az esetben, ha úrrá lenne rajtunk az elveszettség érzése. Ilyenkor ugyanis néha csupán egy kis apró lökésre van szükség ahhoz, hogy a következő szintre tudjunk lépni. Az életvezetési tanácsadó pedig pontosan ezt adja meg számunkra azáltal, hogy segít átlátni az értékeinket, amelynek köszönhetően értelmes célokat tűzhetünk ki magunk elé.

Ha a félelem irányít minket

Időről időre mindenki megriad az élet kihívásaitól. A sikeres embereket azonban az különbözteti meg, hogy tudják, hogyan találjanak rá a bennük rejlő erőre, és fordítsák a félelmüket a javukra, ahelyett, hogy hagynák, hogy visszatartsák őket.

Ennek elérésében lehet a segítségünkre egy life coach-al való együttműködés. A  tanácsadó ugyanis a foglalkozások során arra törekszik, hogy a félelmek helyett inkább a pozitív tulajdonságainkra összpontosítsunk.

Ha önpusztító szokásaink vannak

A legtöbben egyáltalán nem vagyunk tudatában annak, hogy sok esetben saját magunk szabotáljuk a sikereinket az önpusztító szokásainkkal. Például január elsején elhatároztuk, hogy egészségesen fogunk étkezni, amit hétközben általában sikerül is megtartani, hétvégente viszont elcsábulunk, és lecsúszik néhány egészségtelen snack is. Nos, egy életvezetési tanácsadó ezektől segíthet hatékonyan megszabadulni.

Ha szétszórtak vagyunk

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Mindannyiunk ismerjük ezt a közmondást, és próbáljuk is magunkat tartani hozzá, de sokszor nehéz engedni a lustálkodás okozta kísértésnek. Egy life coach segíthet áttörni ezeket a kontraproduktív mintákat, és megtaníthatja az értékes időgazdálkodási készségeket.

Hogyan találhatunk life coachot a közelünkben?

Mivel az életvezetési tanácsadás rendkívül keresett Magyarországon, így a nagyobb városokban garantáltan több terapeuta is dolgozik. Ennek köszönhetően tehát, ha rákeresünk például a life coach Budapest kulcsszóra az interneten, akkor a Google a találatok hosszú listáját fogja majd kiadni.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük