pisztácia
Divat,  Egészség,  Hétköznapok

A pisztácia egészségügyi előnyei

A pisztácia az egyik legrégebbi ehető dió, és világszerte gyakran használják főzéshez. Amellett, hogy finom, az is kiderül, hogy rendkívül jót tesz az egészségnek.

A pisztácia egészséges dió, és mindenféle vitaminnal és ásványi anyaggal látja el a szervezetet a megfelelő működéshez. A pisztácia finom csemege, de meglepően jól is esik mindenkinek a fogyasztása.

Sok kutatás folyik a pisztáciáról, és arról, hogy hogyan járul hozzá a szív egészségéhez, a cukorbetegség kezeléséhez, az erős immunrendszerhez és a szem egészségének megőrzéséhez.

Mi az a pisztácia?

A pisztácia az egyik legrégebbi ehető dió, és világszerte gyakran használják főzéshez. A Pistacia Vera nemzetség Anacardiaceae családjába tartozik, és alacsony cserjés fa, amelynek első termése körülbelül 10-12 évig tart. A pisztácia nem szezonális, és egész évben kapható.

Táplálkozási tények

A pisztácia azon kevés diófélék egyike, amely jól kialakított egyensúlyban tartalmazza a tápanyagokat, például szénhidrátokat, fehérjéket, aminosavakat, zsírokat és élelmi rostokat.

A pisztácia egészséges zsírok forrása, amelyek hozzájárulnak az egészségesebb szívhez. Ez csökkenti számos szívbetegség, köztük a stroke esélyét.

Az is ismert, hogy erősíti a szervezet immunrendszerét a belső és külső szabad gyökök ellen, javítja az emésztést és az általános életmódot, ha egészségről és szépségről van szó.

1. Segít a fogyásban

A pisztácia rostban gazdag. Aki tisztában van a rostok szervezetre gyakorolt ​​hatásával, tudja, hogy egészséges módon csökkenti az étvágyat. Éppen ezért ez az egyik legjobb reggelizési lehetőség, amely megóv a túlevéstől. Ezenkívül a pisztáciában lévő egészséges zsírok kontroll alatt tartják a kalóriák számát.

2. Csökkenti a vércukorszintet

Ez a pisztácia rendszeres fogyasztásának egy másik csodálatos előnye. Tanulmányok kimutatták, hogy a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek valóban segít.

A pisztácia meglehetősen hatékonyan szabályozza a vércukorszintet, mivel gazdag foszforforrás, amely segít lebontani a fehérjéket, hogy az aminosavakká válhasson. A pisztácia rendszeres fogyasztása kordában tartja a vércukorszintet.

3. Elősegíti az egészséges szívet

A pisztácia jó a koleszterinszint szabályozásában. Ez viszont segít megelőzni a szívbetegségeket. Ezenkívül a legtöbb szívbetegség az egészségtelen súlygyarapodás miatt következik be, ami nyomást gyakorol a szívre, ami végül stroke -hoz vezet.

A pisztácia megakadályozza a túlevést és szabályozza a szervezet kalóriaszintjét. Valójában úgy tartják, hogy minden reggel egy marék pisztácia elfogyasztása csökkenti a kalória- és a koleszterinszintet.

4. Biztonságban tartja az idegrendszert

A pisztácia jó forrása a B6-vitaminnak, amely segít a mielin képződésében, amely védőpajzsot képez az idegek körül, így védi az idegrendszert és javítja annak működését. A B6-vitamin tartalma az aminoknak, amelyek a szervezet kommunikációs molekulái is segíti a jó működést. A pisztácia fogyasztása elősegíti a belső savak felszabadulását, amelyek segítenek megnyugtatni az idegeket.

5. Erősíti az immunrendszert

A B6-vitamin az egészséges vörösvértestek létrehozásához is fontos a szervezetben, így biztosítva, hogy a nyirok és a lép a legjobb állapotban maradjon. Segíti a szervezetet a különféle fertőzések és a szabad gyökök elleni küzdelemben is. A pisztácia fogyasztása valóban erősíti az immunrendszert, és segít a fertőzések elleni küzdelemben és a szervezet védelmében.

6. Megakadályozza a korai öregedést

A pisztácia hidratálja és táplálja a bőrt, valamint növeli annak rugalmasságát. Ezért a gazdag zsírsavtartalom a felelős.

Magas E-vitamin tartalma miatt segít a száraz bőr leküzdésében. Öregedésgátló szerként működik, segíti a bőrt, hogy természetesen frissebbnek és fiatalabbnak tűnjön. A pisztáciaolajjal végzett masszázs is sokat segít.

7. Javítja az agy egészségét

A pisztácia tápanyagai hozzájárulnak a véráram oxigénellátásához, ezáltal elősegítik a fehérvérsejtek termelődését, ami fontos a jó immunrendszerhez.

Gazdag B6-vitamin tartalmával fokozza a vér hemoglobin- és oxigén termelését is. Minél több oxigén és jobb a véráramlás, annál jobban működik az agy, és annál egészségesebb.

Mi történik, ha túl sok pisztáciát eszel?

Túl sok fogyasztás hasi fájdalmat, emésztési zavarokat, puffadást, székrekedést okozhat, és általában az ellenkezője annak, mint amilyen jó hatása van.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük