autózás
Egészség,  Hétköznapok

Friss levegő az autóban – elegendő lehúzni az ablakot?

A legtöbb ember soha nem gondol az autója belsejében lévő levegő minőségére, pedig ez egy olyan tényező, amelyre érdemes odafigyelni. Egy, a járművek utasterében lévő levegő minőségéről szóló tanulmány szerint átlagosan a napi időnk körülbelül 5,5 százalékát töltjük az autónkban – hivatásos sofőrök ennek sokszorosát -, ami jelentős mennyiségű ahhoz, hogy hosszú időre rossz levegővel zárjuk be magunkat.

A rossz levegő kezelése az autókban

Léteznek autós légtisztítók, és némelyik valóban működik is. Tudni kell, hogy az autós légtisztítók ritkán működnek ugyanúgy, mint az otthonába vagy a munkahelyén használt légtisztítók. Ha hasonló eredményekre számít, valószínűleg csalódni fog.

A levegő minősége az autóban

Amikor a legtöbb embernek a légszennyezés jut eszébe, a szmogra, a pollenekre és más kültéri levegőminőségi problémákra gondol. A következő dolog, ami általában eszükbe jut, a beltéri levegő minősége, amely általában nagyobb problémát jelent a meleg vagy hideg időjárás során, amit a por és más allergének jelenléte is fokozhat.

A beltéri légszennyezés az autók belsejében is problémát jelent. Ugyanazok a szennyező anyagok és allergének, amelyekkel kint is találkozhatunk, az autó belsejében is jelen vannak, ráadásul ezek keverednek az autóból származó vegyi anyagokkal és részecskékkel.

Mi az az ionizálás?

Egyszerűen fogalmazva, az ionizáció az elektromosság használata a részecskék kiszűrésére a levegőből, annak megtisztítása érdekében. Hagyományosan az otthoni használatra tervezték, a levegő ionizátorokat évtizedek óta használják a levegő tisztítására és az olyan káros részecskék eltávolítására, amelyek irritációt okoznak, allergiát váltanak ki, és hozzájárulnak a porhoz. Bár Ön talán nem érzi úgy, hogy ez nagy dolog az Ön számára, a legtöbb járművezető úgy találja, hogy a kiegészítő ionizálás hozzáadása a klímaberendezéshez kitolja az elfáradási időt, különösen a hosszú utakon. Mivel Ön tisztább levegőt lélegez be, a teste jobban képes fenntartani a szükséges energiát, hogy megbirkózzon egy hosszú nappal a volán mögött. Ha pedig allergiában vagy más légúti problémában szenved, az ionizálás biztosítja Önnek a tiszta, tiszta levegőt, amelyre szüksége van ahhoz, hogy valóban könnyedén lélegezzen fel minden alkalommal, amikor beszáll autójába.

Ahogy a klímaberendezése beszívja a levegőt, legyen az kívülről érkező vagy az utastérben keringő levegő, a kiegészítő ionizációval szűri ki a szennyeződéseket. Ez azt jelenti, hogy az Önt körülvevő levegő folyamatosan tisztul. A fizikai utastéri légszűrő és a levegő ionizációjának kombinálásával sokkal élvezetesebbé válik az utazás, bárhol is legyen. A NUXON autós levegő tisztító termékének alkalmazásával tehát nem csupán autójának beltéri levegőminősége javítható, de a vezetés biztonságosabbá válhat, így a balesetek száma is csökkenhet.

Ionizáció a fuvarozócégek szolgálatában

Számos fuvarozócég foglalkozik élelmiszer-szállítással, ahol az idő rendkívül fontos tényező a minőségmegőrzés érdekében. Tudjuk, hogy ez a határon átnyúló fuvarok esetében komoly kockázatot jelent. Ebben tud segítséget nyújtani a NUXON ionizáció, hiszen a levegőben jelen lévő penészgombáknak is első számú ellensége a hidegplazmás-ionizáció.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük