Hétköznapok

Tűzoltók felgyújtottak egy klubot részegen Mallorcán

Köztudott, hogy Mallorcán a közbiztonság kifejezetten jónak mondható. Erőszakos bűncselekmények ritkán fordulnak elő, inkább apróbb szabálytalanságok, úgy nevezett trükkös lopásoktól kell tartania a turistáknak.

De nézzük az érem másik oldalát! Garázdaság, súlyos testi sértés, gyújtogatás. A mallorcaiaknak kell ettől tartani, mert ezt bizony a turisták okozzák.

Más spanyol tartományokhoz képest Mallorcán és a szomszédos szigeteken nagyon gyakori a turisták randalírozása. Részeg svéd turisták felgyújtottak egy klubot Palma de Mallorcán, mások betörtek egy zárva tartó mulatóba, és még lehetne hosszan sorolni. Jelenleg a tűzoltók tűzokozása borzolja a kedélyeket.

Lángra kapott a nádtető

Részeg német turisták merő szórakozásból égő csikkeket dobáltak egy mulató tetejére Ballermannban, ami szinte azonnal lángra kapott. Bár a tűzoltók gyorsan és nagy erőkkel vonultak a helyszínre, nem sikerült eloltani a lángokat, sőt a lángok a környező épületekre is átterjedtek. Ennek köszönhetően nemcsak a mulató, de a szomszédos bár és két magánház is a lángok martalékává vált. A lakásban élők már aludtak, ezért alig tudtak kimenekülni.

Saját tüzet oltottak a német tűzoltók

A 13 német turista, mikor észlelte, hogy mit is tettek, azonnal kijózanodott, és közülük hat azonnal szakszerű tűzoltásba kezdett. Sajnos felszerelés hiányában nem jártak sikerrel, de legalább próbálták menteni a menthetőt. Ők ébresztették fel és hozták ki a lakásból az ottalvókat.

Mint igazoltatásuk és előállításuk során kiderült, hogy nemcsak egy bowlingklub tagjai, de hatan önkéntes tűzoltók is Németországban. Ezért tudták szakszerűen kezelni a helyzetet.

Büntetés nélkül

Bár előzetes letartóztatásba kerültek, de kihallgatás után a rendőrség elengedte őket kártérítési kötelezettség mellett. A gyújtogató tűzoltók és társaik boldogan távoztak.

A rendőrség azért bánt ilyen kesztyűs kézzel velük, mert megígérték, hogy az okozott kárt busásan megtérítik, ezért sem a mulató tulajdonosa, sem a további károsultak nem tettek feljelentést.

A rendőrök szívét az is meghatotta, hogy korlátozott lehetőségeikhez képest azonnal megpróbálkoztak a kárelhárítással.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük