babzsák
Divat,  Hétköznapok

Így teszi jobbá az életünket a babzsák fotel

A babzsákok az 1970-es években váltak széles körben népszerűvé. Rengeteg előnyük van, ami miatt a legtöbb lakás komfortos és hangulatos kiegészítői lehetnek. Emellett iskolák, közösségi helyszínek kedvelt eleme is, ahol jól esik leülni és egy jót beszélgetni vagy előadást hallgatni, filmet nézni, olvasgatni.

Ezek a kanapészerű alkalmi ülőhelyek más bútorokkal ellentétben könnyen mozgathatók, alakíthatók. Áthelyezhetjük őket oda, ahová csak szeretnénk és nagyszerűen igazodnak a testünkhöz ülés közben. Azok számára, akik rossz testtartás vagy a hétköznapi tevékenységeik miatt hát, illetve derékfájással küzdenek, különösen kellemes lehet egy babzsák fotel kényelmét élvezni. Várandós nők is előszeretettel használják pihenésre.

A változatos színek, mintázatok és a különböző anyagok felhasználásának köszönhetően minden lakás dizájnjához illeszkedik a babzsák. Készülhet textilből, bőrből, műbőrből, farmer anyagból vagy akár bútorszövetből is. A különböző színeknek köszönhetően az otthon vibráló, energikus, trendi kiegészítője lehet.

A kültéri darabok ellenállnak a környezeti hatásoknak, így az év minden napján bátran használhatjuk őket a kertben vagy a teraszon. Nem minden babzsák kerek, vannak, hengeres, kocka és egyéb formák is. A kisebb méretű babzsákok (puffok) lábtartónak is tökéletesek, így biztosítva a megfelelő vérkeringést. 

A babzsák fotel a gyerekszoba ideális kiegészítője

A gyerekek különösen nagy rajongói a babzsák fotelnek. Kényelmesen belefészkelik magukat már a legkisebbek is, és a szülőknek sem kell izgulniuk, hogy magas székről esik le és megüti magát a gyermek. Könnyű, puha és erős, ezért párnacsaták alkalmával is gyakran kézbe kerül.

Ha pedig ráömlik az innivaló vagy foltos lesz, a babzsák könnyen tisztítható. Egyrészt a töltelék taszítja a vizet, így gyorsan megszárad. Másrészt a textilborítású darabok levehető, mosható huzattal készülnek. A bőr, vászon vagy textilbőrből varrt fotelek vizes ruhával, esetleg baba popsitörlővel tarthatók tisztán.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük