láncfűrész
Divat,  Hétköznapok

Ez a két eszköz mindenképp szükséges a ház körül

Ma már a gazdaboltok is az internetre kerültek, aminek köszönhetően soha nem látott bőségben állnak rendelkezésre a gépek és berendezések. Alig tudjuk követni az újdonságokat, a gyártók pedig egyre tökéletesítik termékeiket.

Van azonban két olyan gép, mely már évtizedek óta ugyanúgy működik, és egyetlen kertből vagy gyümölcsösből sem hiányozhat.

A fűkasza nélkül komoly gondot okoz majd a tavasz

Igazán csak a ház körül lehet megtapasztalni azt, hogy mennyire élettel teli is a tavasz. Miután hónapokig nem történt semmi a kertben, márciustól megindul az élet, és nőni kezd a fű. Vastag, dús szálak jelennek meg, melyeket hetente többször is le kell vágni, hogy gondozottnak tűnjön a külső körlet.

Ha nincs nálunk egy fűkasza, akkor bizony komoly erőforrást igényel a fű eltávolítása. Ez a modern eszköz ugyanis gyorsan és hathatósan végzi a dolgát, ráadásul semmi sem akadályozza meg, hogy többet is beszerezzünk belőle. Egy benzinnel működő komolyabb darabot a nagyobb munkálatokhoz, és egy árammal működőt, amikor csak a kerítés környékét kell lecsapni.

Mindegy, melyik modellre szavazunk, a fűkasza egészen a fagy beálltáig jó szolgálatot tehet. A mai modern darabok pedig igencsak strapabíróak, a legritkább esetben romlanak el normál használat mellett.

A láncfűrész is hasznos szolgálatot tehet

Vannak, akik idegenkednek a láncfűrésztől, pedig alig van olyan nap, amikor ne kerülne elő otthon. Ha valamit gyorsan le kell vágni vagy méretre kell szabni, akkor elég csak berántani, és máris meg van oldva a probléma.

A szomszédok is hajlamosak apróbb szívességet kérni, mert egy kiváló láncfűrésszel a következő háznál senkinek sem akaródzik kézzel fűrészelni. Természetesen ügyelni kell a biztonságra, mindig legyen rajtunk munkavédelmi bakancs, vastagabb nadrág, szem- és fülvédő, ezek a tételek alig pár ezer forintba kerülhetnek, de szélsőséges esetben akár életet is menthetnek.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy bár a láncfűrész típusokat nagyon sokan használják, azért továbbra is veszélyes üzemnek számít, amit csak felelősséggel és gondossággal lehet igénybe venni!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük