Hétköznapok

Kihagyhatatlan karácsonyi filmek, amelyeket neked is látnod kell

A karácsony az év egyik legszebb időszaka, amikor az emberek összegyűlnek, hogy együtt ünnepeljenek. A karácsonyi filmek segítenek abban, hogy még jobban belevessük magunkat az ünnepi hangulatba. Ebben a cikkben összegyűjtöttük a legjobb karácsonyi filmeket, amelyeket neked is látnod kell. Legyen szó klasszikusokról, modern filmekről, családi vagy romantikus alkotásokról, itt mindenki találhat magának valami izgalmasat.

Klasszikus karácsonyi filmek

A klasszikus karácsonyi filmek olyan filmek, amelyek évtizedek óta népszerűek a karácsonyi időszakban. Ezek a filmek általában megható, szívmelengető történeteket mesélnek el, és segítenek abban, hogy a karácsonyi hangulatot megteremtsük.

Az egyik legnépszerűbb klasszikus karácsonyi film az Az élet csodaszép (It’s a Wonderful Life) című film, amely 1946-ban jelent meg. A film főszereplője George Bailey, aki egy angyal segítségével rájön, hogy milyen fontos szerepet játszik az életében azoknak az embereknek, akiket szeret.

A Csoda a 34. utcában (Miracle on 34th Street) című film is nagyon népszerű a karácsonyi időszakban. A film főszereplője Kris Kringle, aki azt állítja magáról, hogy ő a valódi Mikulás. A film során Kris megpróbálja bebizonyítani, hogy valóban ő a Mikulás, és közben segít egy kislánynak abban, hogy újra higgyen a karácsony csodájában.

A Egész évben farsang (Holiday Inn) című film is klasszikusnak tekinthető. A film főszereplője Jim Hardy, aki egy vidéki szállodát nyit meg, amely csak az ünnepek alatt van nyitva. A film során Jim megpróbálja megtalálni az igaz szerelmet és közben számos vicces és megható pillanatot él át.

Modern karácsonyi filmek

Ebbe a kategóriába soroljuk azokat a filmeket, amelyek ebben az évezredben jelentek meg. Ezek a filmek általában szórakoztatóak, viccesek és szívmelengetőek.

Az egyik legnépszerűbb modern karácsonyi film a Mi a manó? (Elf) című film, amely 2003-ban jelent meg. A film főszereplője Buddy, aki egy manóként nevelkedett ember, és aki New Yorkba utazik, hogy megtalálja az igazi apját.

Az Igazából szerelem (Love Actually) című film is nagyon népszerű a karácsonyi időszakban. A film több különböző történetet mesél el, amelyek mind a szerelem körül forognak, és amelyek mind a karácsony előtti időszakban játszódnak.

A Holiday (The Holiday) című film is egy modern karácsonyi film. A film főszereplői Iris és Amanda, akik csereüdülésre mennek egymás házába, hogy elmeneküljenek a szerelmi bánatuk elől. A film során mindketten új barátokra és új szerelmekre találnak.

Családi karácsonyi filmek

Az ide sorolt filmekről elmondható, hogy az egész család számára egy könnyed és élvezhető szórakozást nyújt.

A Polar Expressz (Polar Express) című film egy közkedvelt mű családok körében, hiszen nem csak gyönyörű animációval rendelkezik, de mély üzenetet próbál átadni a nézői számára, így igen tanulságos lehet kisebbek, illetve nagyobbak számára is. A film főszereplője egy kisfiú, aki karácsony előestéjén egy varázslatos kalandra indul az Északi-sarkra a Polar Expresszen, miközben megismeri a barátság, a bátorság és a karácsony szellemét.

A Mickey egér: Karácsonyi ének (Mickey’s Christmas Carol) című film ideális lehet családok számára, hiszen a gyerekek kedvenc Disney karaktere áll a középpontjában. A filmben a klasszikus Disney rajzfilmfigurák játsszák el Charles Dickens remekművét. A filmben Miki egér alakítja Bob Cratchitot, Goofy pedig Jacob Marley-t.

Romantikus karácsonyi filmek

Íme az általunk összeszedett lista a legromantikusabb karácsony filmekkel, zsepiket előkészíteni:

  • Behavazva (2019): A Behavazva egy 2019-es amerikai romantikus vígjáték film, mely egy hóvihar hatását mutatja be a középiskolai végzősök életére egy kisvárosban.
  • A szerelem illata (2021): A szerelem illata (Love Hard) egy 2021-es amerikai romantikus filmvígjáték, amelyet Hernán Jiménez rendezett Danny Mackey és Rebecca Ewing forgatókönyvéből. A főszereplők Nina Dobrev, Jimmy O. Yang és Darren Barnet.
  • Múlt karácsony (2019): A Múlt karácsony (Last Christmas) egy 2019-es romantikus karácsonyi film. A románc főszereplői Emilia Clarke és Henry Golding.
  • Noel naplója (2022): A Noel naplója (The Noel Diary) egy 2022-es amerikai romantikus film, amelyet Charles Shyer rendezett Richard Paul Evans azonos című regényéből. A történet szerint egy regényíró karácsonykor hazatér, hogy kitakarítsa gyermekkori otthonát, és találkozik egy nővel, aki vér szerinti anyját keresi. Vajon a régi napló feltárja a múltjukat – és a szívüket?

Karácsonyi vígjátékok

Hogy a romantikus filmek hatására ejtett könnyeket felváltsuk nevetéssel és kacagással, térjünk át a legviccesebb karácsonyi filmekre. Ugorjuk át gyorsan a Reszkessetek, betörők!-et, és nézzünk pár olyan filmet, amelyet nem látott még mindenki minimum tízszer.

  • Rossz anyák karácsonya (2017): A Rossz anyák karácsonya egy 2017-es vígjáték, mely a korábbi Rossz anyák című film karácsonykor játszódó folytatása.
  • Másnap(os) karácsony / A szenteste grálja / Három király tesó (2015): A Másnapos karácsony több címen is ismert Magyarországon, szokás még emlegetni A szenteste grálja vagy Három király tesó címen is, míg angolul a The Night Before címmel jelent meg. A film 2015-ben lett bemutatva, 101 perc hosszú és nyelvezete, illetve a szereplők viselkedése miatt nem ajánlott fiatalkorúak számára, viszont, aki szereti a felnőtteknek szóló vígjátékokat, azoknak ez a film kihagyhatatlan.
  • Megjött apuci 2. (2017): A Megjött apuci 2. (eredeti cím: Daddy’s Home 2) egy 2017-ben bemutatott karácsonyi vígjáték, melynek főszerepeiben a következő színészeket láthatjuk: Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, John Cena, John Lithgow és Mel Gibson.
  • Nagykarácsony (2021): A Nagykarácsony egy 2021-ben megjelent magyar vígjáték karácsonyi film. Főbb szerepekben Ötvös András és Zsigmond Emőke található.
  • Miért pont Ő? (2016): A Miért pont ő? egy 2016-os karácsonyi vígjáték, amely nem mellőzi a csúnya beszédet és a szexuális utalásokat sem, így fiatalok számára egyáltalán nem ajánlott, azonban aki szereti a szabadszájú, felnőtteknek készülő, alpári vicceket is tartalmazó filmeket, annak egy igazán jó kikapcsolódást nyújthat ez a nem szokványos karácsonyi film.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük