ágyásszegély egy kertben
Hétköznapok

Meglepő, mennyi minden kapható egy gazdaáruházban

A gazdaáruházak kedvelt célpontnak számítanak napjainkban a gazdálkodni, kertészkedni vágyók körében, hiszen elég megnyitni egy ilyen webshop oldalát, hogy beszerezzük, amire szükség van. Ráadásul az aloldalakat böngészve olyan ötleteket is kaphatunk, melyekre nem is gondoltunk volna, és sokszor egészen meglepő termékekkel találkozhatunk.

Utóbbiak közé tartozik az ágyásszegély és az árnyékoló háló, melyeket azért is érdemes jobban megismerni, mert egyre többen keresik őket.

Mi az az ágyásszegély, és mire használható?

Az ágyásszegély egy olyan praktikus eszköz, ami segít kialakítani a kerti utat vagy az ágyás széleit teszi jobban kezelhetővé. Nincs is annál rosszabb, mint amikor egy kert vagy udvar telis-tele van lenőtt részekkel, ez a kiegészítő viszont pont ennek elkerülését teszi lehetővé.

A műanyagból készült ágyásszegélyek vagy gyepszegélyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak, a behelyezésük után pedig könnyen végig lehet menni a fűnyíróval, hiszen semmi sem akadályozza a haladását. A területre ránézve pedig az látszik, hogy ez egy igen csak karban tartott zöldterület.

Természetesen léteznek bambuszból vagy fából készített ágyásszegélyek is, melyekkel még természetközelibb termékeket használhatunk fel. Ezek nyilván kevesebb ideig bírják, mint a műanyag, de az élettartamuk mindenképpen hosszú években mérhető.

Mi az az árnyékoló háló, és mire való?

Talán az árnyékoló háló már egy fokkal közismertebb, mert napjainkban egyre több kerítésen tűnik fel. A mai modern fémhálós kerítések ugyanis egyáltalán nem állják útját a belátásnak, a több színben és sűrűségben kapható árnyékoló hálók viszont könnyen felszerelhetők, és máris megvan az a nyugalom, hogy senki nem nézegethet be a kertünkbe. Köszönhetően a hatalmas kínálatnak, a hálók átláthatósága 30 és 100% között változik, utóbbi esetben egyáltalán nem lehet belátni a kertbe.

A nevének megfelelően azonban az árnyékoló háló tökéletes arra, hogy árnyékot képezzen, ráadásul a szállításban is segíthet, ha le kell fedni az utánfutót a mozgatás közben. Emellett ezt az eszközt a gazdálkodók is fel tudják használni, ha a madarak ellen kell védeni a gyümölcsöst vagy a terményt, és jégeső veszélyes időkben is ez a háló a legjobb megoldás.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük