porszívó
IT/Tech

Milyen előnyei vannak a papír porzsáknak?

Sokféle porzsákkal találkozhatunk a porszívók használata során, ezek ráadásul eltérő típusúak lehetnek. Ha megnézünk például egy Bosch porszívót, akkor azt láthatjuk, hogy van hozzá papír porzsák, szintetikus porzsák, de texti porzsák is. Az árakat nézve a papír kivitel tűnik a legjobbnak, de tényleg így van ez?

Így működik a Bosch GL 20 porzsák

Ha megnézzük az előbbi példában említett Bosch porszívót, akkor ahhoz látható, hogy a Bosch GL 20 porzsák kapható. Ez egy kiváló papír porzsák, mely általában 10 darabos kiszerelésben érhető el, és nagyon sok helyen meg lehet rendelni.

A Bosch GL 20 porzsák darabára valahol 160 forint körül van, ami azt jelenti, hogy ezért az árért hosszabb ideig meg van oldva a porzsák problémája. A papír alapanyag kiválóan szűri a port, ezért a levegőben lebegő mikro részecskéket a porzsákban tartja, ezért nem lesz poros a szoba levegője.

A zsák cseréjét a szájára rögzített keményebb papírdarab segíti, elég ezt megragadni, és a porszívó megfelelő helyére csúsztatni. A kialakítása miatt nem lehet rosszul behelyezni, és a porszívó gégecsövét csatlakoztatva hozzá, fixen a helyén marad.

Az ilyen porzsákot nem kell mosni vagy kiüríteni, elegendő, ha amikor megtelik, akkor a kukába dobjuk. A papír alapanyag könnyen lebomlik majd a későbbiekben, nekünk pedig maximum a kezünket kell megmosni.

A Bosch GL 20 porzsák jól mutatja, hogy miért olyan kedveltek a papír porzsákok. Hatékonyan szűrik a levegőt, tisztán és könnyen cserélhetők, darabára pedig olyan alacsony, hogy szinte költségmentesen üzemeltethető a porszívó. A papír alapanyag pedig környezetbarátnak számít, ellentétben a szintetikussal, melynek anyagában műanyag van.

Ha olyan porzsákot keresünk, mint a Bosch GL 20 porzsák, akkor csak fel kell mennünk egy porzsák webshopba, ott rákeresni a nálunk található porszívó pontos típusára, majd megvenni a megfelelő zsákokat. A mai, modern futárszolgálatok már akár 1-2 nap alatt is elhozhatják hozzánk az új porzsákot, amelyet pillanatok alatt a helyére csúsztatva már mehet is tovább a takarítás.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük