étterem
IT/Tech

Telis-tele vannak gépekkel az ipari konyhák

Az ipari konyhákban szinte megállás nélkül készülnek az újabb fogások, hiszen mindig van éhes vendég. Ezekhez professzionális berendezésekre van szükség, mert a nagy volument a házilag használatos eszközök már nem tudják kiszolgálni.

De ha benézünk egy nagykonyhába, sok olyan főző- és sütőeszközt látunk, melyek látszólag hasonlítanak egymásra, vagy legalább is, hasonló dolgokat csinálnak. Mire van akkor szükség az étel elkészítésére, és hogyan nevezik ezeket a berendezéseket?

Ipari tűzhelyek

Az ipari tűzhely olyan elektromos eszköz, mely alkalmas a nagy mennyiségű ételek elkészítésére. Mivel sokféle kivitelben áll rendelkezésre, ezért az a la carte étterem, a menüvel dolgozó kifőzde, de akár szociális intézmény is kiszolgálható vele.

Mivel árammal működik, ezért hozzá kell szokni néhány dologhoz. Míg a gázzal működő tűzhelyek a begyújtásuk után azonnal a megadott hőfokot szolgáltatják, az elektromos ipari tűzhelyek esetében a gépnek fel kell melegednie. Cserébe a kikapcsolása után is tartja a hőt, így ezzel a maradékhővel is lehet számolni az étel elkészülése közben.

ipari tűzhely

Főzőzsámoly

A főzőzsámoly vagy gázzsámoly olyan eszköz, ami meg tudja tartani a nagy méretű főzőüstöket, miközben elkészíti a bennük található ételt. Azért a gázzsámolyra keresnek rá az emberek, mert a gázvezetékek eléggé jól ki vannak építve Magyarországon, így gazdaságosabban üzemeltethetők vele a zsámolyok.

Természetesen elektromos főzőzsámoly is létezik, ezt akkor lehet felhasználni, ha nincs kiépített gázszolgáltatás, vagy valamilyen más körülmény indokolja a felhasználását.

Ipari sütő

Az ipari sütő vagy ipari elektromos sütő szintén egy széles körben használt kifejezés, és ez esetben is többféle berendezés tartozik ebbe a körbe. Az ipari sütő nem csak elektromos árammal működhet, hanem a gáztűzhelyek is ebben a kategóriában találhatók meg. De sokszor ide sorolják az olajsütőket, főzőüstöket, billenő serpenyőket, szeletsütőket, grillsütőket, tésztafőzőket, melegentartókat, légkeveréses sütőket és számos más eszközt is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük