Divat,  Hétköznapok

Mit viseljek mellnagyobbítás után? Így alakítsd ki ruhatárad!

Bár a legtöbb hölgy már közvetlenül a mellnagyobbítás után a legdögösebb csipkés melltartójába bújna bele, van egy rossz hírünk: közvetlenül a műtét után nagyon körültekintőnek kell lenni, és speciális melltartót kell viselni. Mivel a mellplasztikai műtét nevében is benne van, hogy egy műtétről van szó, felépülési idővel kell számolni.

Mit érdemes felvenni közvetlenül a mellnagyobbítás után?

A legtöbb műtéthez hasonlóan az eljárást követően be kell tartani néhány általános szabályt a megfelelő gyógyulás elősegítése érdekében. De az, hogy mit kell viselnie, és mennyi ideig kell viselnie, a műtét típusától és a felépülési pályától függ. A mellnagyobbítás Budapesten, a Bónusz Plasztikai Sebészeten professzionálisan, magas színvonalon zajlik, ahol minden segítséget megkapnak a betegek nemcsak a műtét során, hanem előtte, valamint a felépülési időszakban is.

Mellnagyobbítás után kompressziós melltartót kell viselni

A mellek közvetlenül a beavatkozás után megduzzadnak és fájnak, függetlenül attól, hogy milyen típusú mellplasztikai műtétet végeztek. A kompressziós melltartó elősegíti a megfelelő véráramlást, csökkenti a zúzódások esélyét, és segít a duzzanat csökkentésében – egy jó ideig kötelező része lesz a ruhatáradnak, legalábbis a műtétet követő néhány hétben. Ha implantátumot helyeztek be, a kompressziós melltartó segíthet a helyükön tartani azokat a gyógyulás során, így jobb műtét utáni eredményt biztosít. Általában 1-2 hétig kell kompressziós melltartót viselni, azonban a gyógyulási folyamat függvényében a szakorvos tehet más javaslatot is.

Milyen melltartót kell hordani később?

Miután túljutottál a kezdeti stádiumon (és a sebész engedélyével elhagyhatod a kompressziós melltartót) keresni kell egy műtét utáni melltartót, amely átvészeli a következő négy-hat hetet. A kompressziós melltartóhoz hasonlóan továbbra is olyan melltartóra lesz szükség, amely állítható és kényelmes, miközben kritikus támogatást nyújt az új mellek megfelelő gyógyulásához.

Milyen ruhát viselj a mellműtétet követően?

 A műtét utáni napokban, hetekben kényelmes, laza ruhákat kell viselned. Olyan ruhát keress, amit nem akadály felvenni. A szűk ruhákba nehéz belebújni, hiszen mellműtét után a karokat sem szabad emelgetni. Ellenben egy puha cipzáras pulóver tökéletes választás lehet. Megfelelő még a pizsama, köntös kombináció is a felépülés időszakában.  Kerüld el a viszkető vagy karcos anyagokat, keress olyan szuperpuha anyagokat, amik nem okoznak felesleges irritációt!

Mikor lehet rendes ruhákat viselni a mellplasztikai műtét után?

A mellplasztikai műtéteket követő felépülési idő nemcsak egyén, hanem beavatkozás függő is. Fontos, hogy minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal az öltözködés terén is! Általánosságban elmondható, hogy körülbelül három héttel a műtét után lassan el lehet kezdeni áttérni a szokásos ruházatra. Bár továbbra sem tanácsos viselni pushup melltartót vagy bármilyen alátétet, ami túl nagy nyomást gyakorolna a mellekre. Ha nem vagy benne biztos, milyen ruha megfelelő ebben az időben, a legjobb, ha beszélsz plasztikai sebészeddel.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük