elektromos roller az utcán
Hétköznapok

A rollerezés szabaddá tesz

A roller szó hallatán sokaknak a gyerekkoruk jut eszükbe, pedig a felnőttek körében is teret hódít ez a praktikus, manapság elektromos eszköz, mert mindenki a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszereket keresi a forgalmi dugók leküzdésére és környezetünk védelmére.

Milyen előnyei vannak az rollerezésnek?

Az autókhoz képest az elektromos roller nagyon alacsony fenntartási költséggel jár és a javítása is egyszerűbb. Viszonylag kis helyen is tárolható. 

Gyaloglás és autózás helyett, zaj és különösebb erőfeszítés nélkül haladhatunk a saját tempónkban. Nem kell a parkolásra, tömegközlekedésre és benzinre sem költenünk. Több funkciót is betölthet, mert nemcsak egyike a mindennapok megkönnyítését elősegítő közlekedési eszközöknek, hanem kikapcsolódásul is szolgálhat. Bevonhatjuk az egész családot ebbe a kellemes időtöltésbe. Hordozhatósága miatt a rollert könnyű kirándulások részévé is tenni.   

A nagyobb gyerekek a szüleiktől függetlenebbül közlekedhetnek vele, más járművek igénybevétele nélkül. Az egyszerű kezelhetőség arra is ideálissá teszi az elektromos rollert, hogy a lakosság megosztozzon rajta a városi közlekedés hatékonyságának javítása érdekében. Az külön pozitívuma, hogy az energiatakarékos, légszennyező hatásoktól mentes utazás segíti megőrizni erőforrásainkat és a környezetünket. 

Mire figyeljünk, ha elektromos rollert szeretnénk venni?

Az elektromos roller termékeknél jelentős árkülönbségekre számíthatunk. A fő szempontok a terhelhetőség és maximum sebesség mellett a méretre, extrákra és összecsukhatóságra vonatkoznak. Ha gyermekeknek veszünk rollert, segít a könnyen állíthatóság. A színekben is találunk széles kínálatot.

Teszteljünk le több típust, ha erre van lehetőség, mert ebből derül ki, hogy mennyire könnyen lehet irányítani őket és mennyire stabilak arra a terepre, ahol mi szeretnénk használni. Az kerekek eltérő minőségűek lehetnek az egyes modelleken. Fordítsunk figyelmet erre, mert a kis kerekek nem veszik jól a szintkülönbségekből adódó akadályokat.

Ma már sokfelé található roller szerviz

Ha az elektromos rollerünk meghibásodik, általában érdemes inkább szakértőre bízni a megjavítását. Egy megfelelő elektromos roller szerviz Budapest esetén könnyen megtalálható, de vidéken is egyre több szakember adja a fejét az ilyen eszközök javítására.

Nekünk csak el kell vinni a rollert a megadott helyre, és amennyiben olyan a meghibásodás típusa, akkor meg is várhatjuk a javítást. Gyakoribb azonban, hogy vissza kell mennünk érte, mert több időre lesz szüksége a szerelőnek.

Amint viszont elkészült az elektromos rollerünk, már semmi sem fog meggátolni minket, hogy újra felpattanjunk rá, és a lábunk alá vegyük az aszfaltot!

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük