Hétköznapok

Céltudatos reggelek fontossága

Mit ad ez a céltudatos életstílus? Ez a fajta életmód hozzájárul ahhoz, hogy a saját életedet a kezeidbe vedd, és kedved szerint formáld a mindennapjaid. Így lehet nagyobb mennyiségű problémával és kihívással szembenézni. És stabil pilléreken álló karriert magadnak felépíteni.

Mit változtat a mindennapjaidon ez az életstílus?

Vegyünk példának egy átlagos napot, felkelsz, és általában visszaalszol, ezzel kimaxolva azt az időt, amennyit az ágyban tölthetsz. Mindannyian csináltuk ezt, de csak kevesen tudják, hogy ez az első lépés egy igazán anti produktív naphoz.  Tudományosan alátámasztott, hogy a reggeli aktivitásunk az egész napunkat megbélyegzi. Azáltal, hogy az első ébresztő után már azon jár az agyunk, hogy visszafeküdnénk, el is kezdtünk a produktivitásunk hátráltatását. Tegyük fel azt, hogy nem alszol vissza azonnal, de helyette felugrassz a közösségi médiára, leellenőrizni, hogy lemaradtál-e valami fontosról. Általában ugyanaz a szituáció: Semmi hasznosat nem csináltál, és el is ment minimum fél óra a reggeledből. Felmerül a kérdés, hogy mi hasznosat tudnánk csinálni reggel, amit semmiféleképpen nem tekinthetünk hátráltatásnak.

Célkitűzés

Fontos már előző éjszaka tudni, hogy mit akarunk elérni a következő nap. Előre megtervezett, viszont ígyis rugalmas időbeosztással, csodákra lehet képes az ember. Ahhoz, hogy kellő motivációt szerezz a napra, már az elég, hogyha ébredés után elágyazol. Kevésnek tűnik, mégis sikerélménnyel gazdagít. Mielőtt nekivágnánk a szokásos reggeli rituáléknak, megéri fürdés előtt egy nyújtással átmozgatni az elgémberedett testet, majd „mind-fullness” (tudatos jelenlét) meditációt végezni, hogy egy összeszedett, és koncentrált emberként kezdhessük a napot. Fürdés után foghatunk hozzá a reggeli elkészítéséhez.

A reggeli fontossága

Reggelire készíthetünk klasszikus ételeket, mint például a pirítós, vékonyan megkenve vajjal vagy margarinnal, de felkapottá vált az avokádó használata is krémként. Az avokádó nem mellesleg nagyon jó zöldség (egyesek szerint gyümölcs) fogyáshoz is.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük