Divat,  Hétköznapok

Hogyan válasszunk nyakkendőt?

Minden férfi életében fontos szerepet játszik, hogy megfelelő és komoly legyen a megjelenése, amikor elegánsan öltözik fel, amelynek elengedhetetlen kiegészítője a nyakkendő. Hogyan érdemes nyakkendőt választani? Segítünk!

Nyakkendő mérete

Senkin sem mutat jól egy olyan nyakkendő, amelynek nem megfelelő a mérete, ugyanis egy túl kicsi vagy egy túl nagy nyakkendő már csaknem viccesen is kinézhet. Épp ezért nyakkendő választása során az egyik legfontosabb, hogy eltaláljuk a megfelelő hosszt és szélességet.

Általánosságban az az aranyszabály, hogy a nyakkendő érjen le köldök alá és éppen érintse az öv csatját. Természetesen ez megkötésnél valamilyen mértékben szabályozható, azonban érdemes már vásárlásnál is figyelembe venni a nyakkendő hosszát.

A másik fontos szempont a nyakkendő szélessége, melyen már utólag sem tudunk változtatni. Egy nyakkendő szélessége általában 5 és 7 cm között van, így vékonyabb és vastagabb nyakbelit is tudunk választani. Érdemes figyelembe venni a zakó hajtókáját, ugyanis ha a zakó hajtókája széles, nyugodtan választhatunk vastagabb nyakkendőt is, keskenyebb hajtókához azonban a keskenyebb nyakkendő viselése ajánlott.

Nyakkendő mintája

Nyakkendő szinte minden színben és mintázattal kapható, így általában nyakkendők széles kínálatából válogathatunk. Minden esetben érdemes figyelembe venni, hogy milyen színű inghez és zakóhoz szeretnénk hordani majd a jövőben ezt a nyakbavaló ruhadarabot, ugyanis egy elegáns férfi ruházata mindig harmonikus, amelyhez egy elütő nyakkendő nem túl előnyös választás.

Természetesen a legegyszerűbb, ha világoskék vagy valamilyen általános színű ingünk és zakónk van, amelyhez bármilyen nekünk tetsző, akár kicsit karakterisztikusabb színű nyakkendő is remek választás. Ha szeretnénk kicsit feldobni ruhatárunkat és az elegáns öltözékeinkbe is belevinni egyéniségünket, akkor érdemes többféle nyakkendőt is beszerezni, amelyekkel nagyobb tömegben is kitűnhetünk.

Nyakkendő anyaga

A nyakkendő anyaga ma már szinte bármi lehet, így nyakkendők széles kínálatából válogathatunk. Az egyik legnépszerűbb azonban még mindig a selyem nyakkendő, amely nem csak elegáns megjelenést kölcsönöz viselőjének, hanem tapintása is jóval kellemesebb társainál.

A selyem mellett azonban ma már egyre több olyan anyaggal találkozhatunk nyakkendőknél, mint a gyapjú, a pamut és a poliészter. Természetesen minden anyagnak megvannak a maga előnyei és minden tapasztalt férfinak megvan a kedvence.

Nyakkendő választásakor tehát fontos, hogy a megfelelő méretű, mintájú és anyagú ruhadarabot válasszunk magunknak. Egy megfelelő nyakkendővel ugyanis nem csupán megjelenésünk tehető harmonikussá, de egyéniségünket is kifejezhetjük vele.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük