szépség
Egészség,  Hétköznapok

Tippek a pattanások elleni méregtelenítéshez

Az akne az egyik leggyakoribb és legmaradandóbb bőrprobléma. Bár elsősorban a serdülőkre jellemző, az esetek jelentős százalékában a felnőtteket is érinti. Például a 30 év körüli nők negyede küzd aknéval.

Kezelése esetenként több mint 10 évig is eltarthat. Vannak 40-es, sőt 50-es éveiben járó emberek is hasonló panaszokkal. Az akne az élet későbbi szakaszában gyakoribb a nőknél, mint a férfiaknál.

Mi okozza a pattanásokat?

A szervezetben négy fő tényező befolyásolja a pattanások megjelenését. Ezek a bőr genetikai összetétele, a hormonszint egyensúlya, a gyulladásra való hajlam és a tápláltsági állapot.

Vannak további külső tényezők, mint például a stressz, a gyógyszerekből, kozmetikumokból származó mérgező anyagok hatása, a környezet és egyes diéták, amelyek szintén pattanásokhoz vezethetnek.

Kialakulásának fő oka az elhalt hámsejtek, baktériumok és faggyú (a bőr által kiválasztott természetes zsír) túlzott felhalmozódása. Ezért is fontos, hogy megfelelően ápoljuk arcbőrünket.

Miért fontos a méregtelenítés a pattanások számára?

A krónikus pattanások oka lehet a hormonszint ingadozása vagy a máj toxikus túlterhelése.

Ha a máj stressznek van kitéve a káros anyagoknak, például nehézfémeknek, környezeti szennyező anyagoknak és egyéb méreganyagoknak való túlzott kitettség miatt a modern életmód miatt, nehezebbé válik az olyan anyagok, mint a cukrok, zsírok, alkohol, gyári élelmiszerek feldolgozása, és kevésbé hatékony. a hormonok szabályozásában, ami ronthatja bőre állapotát.

Ezért a káros méreganyagok hatásának minimalizálása érdekében támogatnia kell szervezete méregtelenítő funkcióját.

Hogyan méregtelenítsünk pattanások ellen?

Csökkentse szervezete mérgező anyagoknak való kitettségét

A méregtelenítés első és legfontosabb dolga a problémákat okozó méreganyagok eltávolítása. Ezek közül néhány a legrosszabb:

  • Cigaretta füst
  • Szervetlen vagy nem természetes tisztítószerek
  • Rovarirtók
  • Tartósítószerek a feldolgozott élelmiszerekben
  • Alkohol
  • Festék gőzök

Szabadulj meg a méreganyagoktól

Három nagyszerű módja van annak, hogy sejtjeit megtisztítsa a mérgező anyagoktól:

Hetente legalább háromszor sportoljon és sétáljon, amennyit csak lehetséges . Válassz olyan edzést, amely magas intenzitású. Minél többet sportolsz, annál többet égetsz zsírt és a zsírsejtekben raktározott méreganyagokat.

Egyél részletekben, meghatározott időpontokban és csak akkor, ha éhes (ún. metabolikus táplálkozás). Ily módon a szervezeted a lehető legnagyobb mértékben megtisztul, mielőtt energiáját a következő étkezés feldolgozására fordítaná. Napi három kiadósabb étkezés vagy kisebb adagok rövidebb időközönként a legjobb megoldás. A második lehetőséghez azonban különös gonddal kell hozzáállni, különösen a nőknek, mert könnyen túlzásba lehet vinni.

Fokozza a szervezet természetes méregtelenítési folyamatát

A szervezetünkbe kerülve a méreganyagokat a májnak kell eltávolítania. Minél többet terheljük, annál inkább lelassul a természetes méregtelenítési folyamat, ami mérgező anyagok felhalmozódásához vezet a szervezetben, és gyulladások, például akné megjelenéséhez vezet. Ezért fontos, hogy támogassa ezt a funkciót.

Hogy kell ezt csinálni?

Egyél naponta legalább három adag leveles zöldséget, például brokkolit, káposztát, cseresznyét, rukkolát, káposztát, salátát és hasonlókat.

Vegyen be étrendjébe kénben gazdag ételeket, amelyek gazdagok C-, E- és B-vitaminban.

A kéntartalmú ételek fogyasztását a főétkezésekbe iktassuk be legalább napi kétszer – a leveles zöldségeken kívül ezek a fokhagyma, hagyma, póréhagyma és a tojássárgája. Változatos gyümölcsök és zöldségek fogyasztásával nagyon gyorsan juthat vitaminokhoz.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük