linképítő munka közben
IT/Tech

Mivel foglalkozik a linképítő?

A linképítő olyan SEO szakember, aki a linkek építését végzi a megbízó számára. Ez természetesen egy olyan munka, amelyhez a kellő tudás mellett gyakorlati is szükséges, így tulajdonképpen nem különbözik más szakemberek tevékenységeitől.

Amiben mégis más, az az, hogy az internet a munkaterülete, és a weboldalak a munkaeszköze. A linképítés soron olyan linkek jönnek létre, melyek a weboldalunkra mutatnak más weboldalakról.

Hogyan választható ki a jó linképítő?

Egy jó linképítő tisztában van azzal, hogy a keresőoptimalizálás folyamatos munkát és koncentrációt igényel, ezért nem lehet egyik napról a másikra sikereket elérni. Ha valaki nem ezt állítja, akkor jó eséllyel erős tévedésben van, de az is lehet, hogy csak az ügyfél pénzére hajt.

A linképítő első lépésben meghatározza azokat a kulcsszavakat, melyekre linkeket kell építeni. Ezután ellenőrzi a versenytársak weboldalait, akiknek az eredményeiből már következtetéseket lehet levonni. Így végül pedig összeállítható az a stratégia, melyet a linképítő a saját ügyfelénél is követhez.

SEO szakember kell a munkára

Az igazi SEO szakértő nem olcsó, de sokszorosan megtérül a tevékenysége a megnövekedett látogatószám miatt. A vásárlók többet vásárolnak, ezzel több pénz marad az ügyfélnél is. Ez pedig további fejlesztésekre fordítható, míg végül már a piac első számú szereplőjévé válik.

A linképítő pont ehhez kell, a jó időben teszi közzé a tartalmakat a jó helyen, a megfelelő linkekkel és linkszövegekkel. Az előrehaladás mértéke a Google találati listákon mindig attól függ, hogy az adott piaci szegmensben milyen erős a verseny. Ha kicsi, akkor gyorsabban lehet SEP eredményeket elérni. Ha pedig nagy, akkor hosszú hónapok, de akár évek munkájára is szükség lehet a keresőoptimalizálás területén. Nem éri meg sietni, mert a Google keresőrobotjait úgysem lehet gyorsabb működésre biztatni, viszont a kapkodással több kárt okozhatunk a SEO területén, mint hasznot. Ezért van szükség egy profi linképítő munkájára, aki teljesen tisztában van a dolgok menetével.

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük